Natural Processing of coffee

Natural Process

Natural Process (Fruit Dried, Dry method) – Naturálne spracovanie kávy 

Spracovanie kávového ovocia, ktoré spočíva v nasledujúcich krokoch :

1. Zber

2.Čistenie (od halúzok a podobne)

3.Zrnko sa nechá schnúť na 11+-1% vlhkosť

4.Uskladnenie

5. Zbavovanie pergamenu

Použitie: vo väčšine krajín

výhody natural process: výraznejšia a ovocnejšia chuť kávy, nie je potrebné plýtvať vodou, menej bio-waste

nevýhody natural process: riziko poškodenia zrna, potrebná práca robodníka na ručný zber iba zrelých čerešní, riziko usušenia vysokým teplom a znehodnotenie zrna.

Chute natural process: ovocné, čokoládové, orieškové, vínové, výrazné telo kávy

Viac na : https://www.univerzitakavy.sk/metody-spracovania-kavy/