Kategória: Blog
Malo by záležať na dobrej káve aj hotelom a reštauráciam?
Ako fermentácia kávy ovplyvňuje chuť kávového nápoja?
Slovensko a Kávová kultúra
Dobrá káva ako firemný benefit
Dobrá káva je pre firmu tiež dôležitá. Rituál pitia kávy v zamestnaní býva pre chod firmy každodennou súčasťou. Prečo by ale mohlo záležať firme na odbere kvalitnej kávy a získať tak kávu ako firemný benefit?
7 pozitívnych účinkov kávy na ľudské telo
Káva je celosvetovo najobľúbenejším horúcim nápojom. Denne sa jej vypije okolo 2,25
biliónov šálok. A napriek tomu, že vedci ešte nepreskúmali všetky možné účinky kávy na ľudský organizmus, tak máme zatiaľ k dispozíci 7 faktov o pozitívnych účinkoch, o ktorých ste možno nevedeli.
Ako si vybrať správnu kávu?
Kávu pijeme v kaviarni s priateľmi, v práci s kolegami alebo doma s rodinou. Stala sa súčasťou našich zvyklostí a v poslednom čase zažíva druhú vlnu, kedy si dobrú kávu nemusíme vychutnať iba v kaviarni, ale aj doma. Veľmi dôležité pri tom je, zvoliť si tú správnu, pretože možností je veľa . Ako teda na to ?
Zelená (nepražená) káva
Zelená káva. Novinka v oblasti straty hmotnosti, ktorá sa ale chtiac, či nechtiac dotkla aj bežného života nás kávičkárov. Prečo? Asi hlavne pre nedostatok dostupných relevantných informácií. A kde je málo informácií, vzniká mnoho otázok. Preto aj napriek tomu, že nikto z nás asi nemá v pláne nahradiť zelenou kávou tú praženú, je fér, aby sme sa aj o nej niečo dozvedeli. Samozrejme z overených zdrojov 🙂
Bio, Fair trade alebo Direct trade káva
Veľkým trendom je v posledných rokoch označovanie výrobkov rôznymi značkami. Spotrebiteľ má vďaka tomu nejakú záruku, že za svoje peniaze dostane kvalitný výrobok, ktorý bol vyrobený s ohľadom k ľudskej práci a životnému prostrediu. Sú to na strane jednej označenia týkajúce sa zloženia a na strane druhej informácie o pôvode a podmienkách, v akých bola potravina vypestovaná. V kávovom svete sa používajú najmä označenia Bio, Fair trade a Direct trade a v článku sa dozviete čo sa pod týmito pojmami skrýva.